DIETETYKA
JOANNA KOMOROWSKA
DZIKA KUCHNIA
DZIKA KUCHNIA
Biogram:
Od 10 lat zajmuje się zgłębianiem tajemnic dzikich roślin z wykorzystaniem ich w kuchni . Na co dzień pracuje jako szefowa kuchni w Kaczym Bagnie miejscu Inicjatyw Pozytywnych. Prowadzę tam też permakulturowy ogród i warsztaty z nim związane. Dzika kuchnia i permakultura bardzo się przeplatają dzięki temu pokazuje gościom kaczego bagna jak wykorzystać również te dzikie rośliny i grzyby . Moja pasja narodziła się gdy mieszkałam w Toruniu po dzikiej stronie Wisły i tam codziennie mogłam zaopatrzyć swoją lodówkę w świeże zioła i rośliny które wystarczały mi tak naprawdę do życia. Chce państwa wprowadzić w sezonowość dzikiej kuchni i pomoc zrozumieć że można czerpać z natury pożywienie całym rokiem
Streszczenie wystąpienia:
Tytuł wystąpienia: “Dzika kuchnia”
Przedstawię państwu jak czerpać z darów natury biorąc pod uwagę sezonowość ich występowania. Dowiecie się jakie rośliny lub ich elementy zbieramy wiosna , latem , jesienią a nawet zima i jak można je wykorzystać w codziennym przygotowywaniu posiłków.
Dane kontaktowe: