DIETETYKA

JOANNA KOMOROWSKA

DZIKA KUCHNIA

Biogram:

Od 10 lat zajmuje się zgłębianiem tajemnic dzikich roślin z wykorzystaniem ich w kuchni . Na co dzień pracuje jako szefowa kuchni w Kaczym Bagnie miejscu Inicjatyw Pozytywnych. Prowadzę tam też permakulturowy ogród i warsztaty z nim związane. Dzika kuchnia i permakultura bardzo się przeplatają dzięki temu pokazuje gościom kaczego bagna jak wykorzystać również te dzikie rośliny i grzyby . Moja pasja narodziła się gdy mieszkałam w Toruniu po dzikiej stronie Wisły i tam codziennie mogłam zaopatrzyć swoją lodówkę w świeże zioła i rośliny które wystarczały mi tak naprawdę do życia. Chce państwa wprowadzić w sezonowość dzikiej kuchni i pomoc zrozumieć że można czerpać z natury pożywienie całym rokiem

Streszczenie wystąpienia:

Tytuł wystąpienia: “Dzika kuchnia”

Przedstawię państwu jak czerpać z darów natury biorąc pod uwagę sezonowość ich występowania.  Dowiecie się jakie rośliny lub ich elementy zbieramy wiosna , latem , jesienią a nawet zima i jak można je wykorzystać w codziennym przygotowywaniu posiłków.

Dane kontaktowe:

Facebook: https://www.facebook.com/joanna.rudzinska.56

prelegenci ciala BIG 0008 JOANNA KOMOROWSKA